• darkblurbg
  Praktijk Limoniet
  Alternatieve zorg Alphen aan den Rijn
 • darkblurbg
  Alternatieve zorg Alphen aan den Rijn
 • darkblurbg
  Alternatieve zorg Alphen aan den Rijn
 • darkblurbg
  Alternatieve zorg Alphen aan den Rijn

Vanaf september 2019 kun je ook terecht voor diverse soorten lichaamspakkingen. Hieronder kun je meer informatie vinden over de verschillende pakkingen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

* We beginnen met het scrubben van de rug, hiervoor gebruik ik magnesium scrubzout. Na het scrubben wordt de rug met warme doeken afgenomen.

* De gekozen pakking wordt aangebracht op de rug. Nadat de pakking is aangebracht ga je op je rug op de behandeltafel liggen. Dan worden de benen gescrubd, ook weer met magnesiumscrub en vervolgens weer met warme doeken afgenomen.

* De pakking wordt aangebracht op armen en benen. Daarna wordt het plastic folie gesloten en wordt je toegedekt met een warme deken.

* De pakking gaat nu zijn werk doen. In de tussentijd ontvang je een heerlijke gezichtsbehandeling bestaande uit een reiniging en gezichtsmasker. Na het verwijderen van het gezichtsmasker wordt je gezicht behandeld met een facemist en wordt afgesloten met een verzorgende creme. Ik gebruik hiervoor de natuurlijke verzorgingsproducten van het merk Loveli. Deze producten zijn ook te koop bij mij in de praktijk.

* Na 30 minuten is het tijd de pakking te verwijderen. Hiervoor gebruik ik warme doeken. Na het afnemen met de warme doeken worden je rug, armen en benen nabehandeld met een heerlijke Body olie ( eveneens van Loveli)

* Na de behandeling kunt u nog even nagenieten onder het genot van een kopje thee of koffie of een glaasje water.

 

ALGENPAKKING:

Algen zijn planten uit de zee die veel actieve bestanddelen bevatten zoals mineralen en vitaminen die voor het menselijk lichaam erg belangrijk zijn. Voor een lichaamspakking worden meestal gedroogde algen gebruikt gemengd met lauwwarm water. Het nemen van een algenpakking is niet alleen ontspannend, maar hierdoor gaat ook het lichaam ontgiften. Het reinigt en bevordert de stofwisseling. Een algenpakking is goed als je last hebt van slechte doorbloeding, spierpijnen, cellulitis en ter ondersteuning van het afslanken.

* Is rijk aan mineralen, vitaminen, sporenelementen en aminozuren

* Ontslakt, zuivert, normaliseert en vitaliseert de huid

* Stimuleert de celstofwisseling, activeert vetstofwisseling

* Heeft een vochtinbrengende werking

* Is ideaal bij acné en andere huidproblemen en bij een vermageringskuur

* Verdrijft stress, vermoeidheid en werkt pijnstillend

Contra-indicatie: personen met een overgevoeligheid voor jodium, bij een snelwerkende schildklier hebben of een operatie aan de schildklier hebben ondergaan, zwangerschap, hoge bloeddruk, hartklachten.

ALOË VERA:

De extracten van deze plant werken perfect bij huidallergieën, psoriasis en eczeem. Daarnaast is het zeer kalmerend en ontspannend voor lichaam en huid.

Een Aloë Vera pakking heeft de volgende werkingen:

* Voeden en verjongen

* Verzachten en revitaliseren

* Rijk aan vitamine A en E

* Hydrateert de huid

Voor deze pakking zijn geen contra-indicaties bekend.

GROENE KLEI/LEEM:

Groene klei/leem is 100% door de natuur samengesteld en onbewerkt. De groene klei/leem bevat veel mineralen zoals aluminium, ijzer, silicium, calcium, magnesium, natrium en kalium. Het is rijk aan enzymen die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen. Het hoge gehalte aan kiezelzuur werkt gunstig op o.a. het bindweefsel, haren, nagels en lage bloeddruk.

Een kleipakking werkt reinigend en doorbloedend en is vaak erg heilzaam bij bijvoorbeeld spier-en reumatische klachten, onzuivere huid e.d.

Werking Groene Klei/Leempakking:

* Zuigt de gifstoffen uit het lichaam op en geeft de mineralen af

* Stimuleert de doorstroming van het bloed en activeert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes

* Beschermt tegen in- en uitwendige vervuilingsfactoren en kan verouderingsprocessen vertragen

* Remt bacteriologische activiteiten

* Neemt geur en uitscheidingen van de huid op

* Verzacht en ontspant plaatselijke ontstekingen

* Ruimt onderhuidse bloeduitstortingen op

* Verbetert de doorbloeding

* Bevordert de regeneratie van het huidweefsel

* Wordt goed verdragen door de huid die geen zeep kan verdragen

Contra-indicatie: de volledige lichaamspakking met Groene Klei/Leem wordt niet aangeraden voor mensen met een hoge bloeddruk of hartklachten. Wel is het eventueel mogelijk dan alleen de rug te behandelen met deze pakking en de rest van het lichaam met de Aloë Vera pakking. Bij twijfel kun je contact opnemen.